10 червня 2015 р.

Знайомтесь: Владислав Івченко, позитивний український письменник

Друзі!

До вашої уваги зустріч з Владиславом Івченком,  українським письменником і журналістом, багаторазовим дипломантом  конкурсу «Коронація слова», переможцем конкурсу «Новела по-українськи» (2014).

Зустріч відбулася в  Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького 9 червня і проходила в рамках Всеукраїнського туру Владислава на підтримку книг «Найкращий сищик імперії на Великій війні» та «Найкращий сищик і падіння імперії» (Видавництво «Темпора», 2014).

Презентовані книги розповідають про пригоди Івана Карповича Підіпригори, найкращого сищика Російської імперії, «людини та пароплава». Іван Карпович у цих двох книгах творить таку велику кількість подвигів, що їм міг би позаздрити сам Геракл. А автор розповідає про свого улюбленого героя з такою теплотою та гумором, що не полюбити його (Івана Карповича Підіпригору :-)) просто неможливо.

9 червня 2015 р.

Літературне дійство Прощавай, зброє!

3 червня в рамках «Нобелівського поетичного циклу» відбулося літературне дійство «Прощавай, зброє!», на якому звучали антимілітаристські вірші та проза лауреатів Нобелівської премії з літератури.

На зустрічі всі присутні взяли участь у відвертій розмові про жах війни та вічні людські цінності - розум, любов, свободу.


5 червня 2015 р.

Нові літературні імена: Лія Щеглова (Юлія Чепурко)

4 червня 2015 р. у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулося знайомство з молодою миколаївською  письменницею Лією Щегловою, в рамках серії зустрічей «Нові літературні імена».

Лія Щеглова (творчий псевдонім Юлії Чепурко) – авторка таких книжок: «Ангелы приходят ночью» (2012), «Кому нужна правда» (2012), «Брачный контракт» (2015), виданих у мінському видавництві «Букмастер».
Талановита та творча авторка відома багатьом як організатор та координатор всеукраїнського проекту «Бібліотекарі рекомендують», спрямованого  на просування книги та читання загалом. На заході було презентовано останній роман авторки «Брачный контракт».

У ході спілкування у живому форматі відбулося знайомство з перспективною  письменницею, її творчим здобутком.


Вечір-посвята "Великий українець Марко Кропивницький"

В травні Миколаївщина святкувала 175-річчя від дня народження українського драматурга Марка Лукича Кропивницького. На відзначення ювілею славетного земляка 22 травня в Центральній міській бібліотеці для дорослих, яка носить його ім'я, відбувся вечір-посвята «Великий українець Марко Кропивницький».
 
В ході урочистого відкриття вечора відомі миколаївські поети та письменники, дослідники та шанувальники таланту Марка Лукича Кропивницького познайомили городян з багатогранним життям і творчістю фундатора українського театру, блискучого актора, композитора, співака, педагога, високого майстра художнього слова.

 Сюрпризом для присутніх стало відеопривітання від онука великого митця - Ігоря Олексійовича Кропивницького - фотохудожника, журналіста, композитора, музикознавця (м. Київ). Доповнили знайомство з творчою спадщиною Корифея буктрейлери, представлені на конкурс «Велике слово видатного земляка Марка Кропивницького», який ініціювала бібліотека. 



3 червня 2015 р.

Миколаїв у моєму житті: Володимир Апанасевич

Друзі!

Пропонуємо вашій увазі розмову з Володимиром Саввичем Апанасевичем, випускником школи юнг 1942 року, миколаєвцем з активною життєвою позицією, дуже цікавою  і душевною людиною.

Володимир Саввич - герой другої книги Євгена Горбурова "Истории для истории", в якій автор розмістив нариси про історичні події, про Миколаївську землю та її людей. Кожне життя є тією маленькою цеглинкою, з яких складається велична бідівля під назвою - Історія.

"Миколаїв у моєму житті" - так ми плануємо назвати цикл інтерв'ю з тими, хто протягом свого життя створював історію нашого міста.