28 листопада 2015 р.

Презентація книги “Истории для истории. Книга третья”

Пропонуємо прослухати аудіозвіт презентації книги “Истории для истории. Книга третья” відомих миколаївських авторів – кандидата історичних наук, доцента Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського 26 листопада о 14.00 у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького Євгена Григоровича Горбурова і кандидата історичних наук Кирила Євгеновича Горбурова.

Видання третьої книги продовжує авторську серію книг, в якій зібрані нариси про історичні події XX-ХХІ ст. і наших земляків, які своїми трудовими подвигами і великими вчинками прославили Миколаївську землю.


25 листопада 2015 р.

Поетичний вечір Душевних струн торкнулася осінь

Друзі!

До вашої уваги поетичний вечір «Душевних струн торкнулася осінь», який відбувся 25 листопада в Центральній бібліотеці ім. М.Л.Кропивницького. Захід підготували і провели факультет іноземної філології Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського спільно з Миколаївським обласним центром німецької культури. 

Студенти познайомили присутніх з поезіями англійських, німецьких, французьких та українських авторів (Джозеф Трамбл Стікні, Альфонс де Ламартін, Шарль Бодлер, Вільям Блейк, Вільям Шекспір, Георг Тракль, Райнер Марія Рільке, Теодор Шторм, Надія Красоткіна, Ліна Костенко), декламували вірші мовою оригіналу та презентували свої авторські переклади.



24 листопада 2015 р.

Презентація виставки «Дивовижний світ комах Миколаївщини»

До вашої уваги зустріч з колекціонером-збирачем комах Валерієм Озеряновим, яка пройшла у рамках проведення VIII Миколаївських міських екологічних читань.

Валерій Озерянов – миколаївець, який понад 30 років присвятив створенню унікальної ентомологічної колекції краєзнавчого характеру (95% майже тисячної колекції – комахи Миколаївщини). Кращі зразки своєї колекції він вперше представив широкому загалу.

Для всіх охочих колекціонер провів екскурсію виставкою «Дивовижний світ комах Миколаївщини». Виставка зачарувала і здивувала розмаїттям експонатів: оси, метелики, жуки і багато інших комах, про існування яких на просторах нашої області ми навіть не здогадувалися. Серед експонатів є унікальні зразки, аналоги яких зустрічаються лише в кількох музеях світу!

Слухаємо і пізнаємо рідний край разом!