25 грудня 2015 р.

Зустріч літературних гурманів на «Соборній вулиці»

Друзі!

23 грудня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася передноворічна зустріч редакторів і авторів миколаївського літературно-мистецького журналу "Соборна вулиця" з городянами.

З 2012 р по 2015 р. вийшло у світ одинадцять номерів журналу, в яких опублікували свої вірші, прозу, твори для дітей, рецензії, нариси історії культури більше 170 авторів. За результатами XV Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова - мова єднання» в номінації «На очах у всього світу» літературно-художньому журналу «Соборна вулиця» присуджено перше місце.    

Головний редактор журналу Дмитро Кремінь і члени редколегії - Євген Мірошниченко, Володимир Пучков, Ілля Стариков, Олексій Торхов - розповіли про історію створення журналу, особливості кожного номера і плани на майбутнє.

Цього вечора відбулося живе спілкування редакторів і авторів журналу з городянами, небайдужими до духовного розвитку Миколаєва.


24 грудня 2015 р.

Різдвяні читання "Нобелівського поетичного циклу" 2015 року

Напередодні чарівних зимових свят Центральна бібліотека ім. М.Л. Кропивницького запросила усіх шанувальників поетичного слова до Різдвяних читань. Зустріч проходила в рамках "Нобелівського поетичного циклу".

Гостям вечора біла запропонована краща різдвяна лірика, святочні легенди та пісні, новорічні світлини і анімація, а також чашечка гарячого чаю зі смаколиками. 

Все це створило незабутню, чарівну атмосферу Різдва, якою ми хочемо поділитися з вами, наші любі друзі!


22 грудня 2015 р.

Миколаїв у моєму житті: Зинаїда Якименко

Друзі!

Пропонуємо вашій увазі розмову з Якименко Зинаїдою Тихонівною, бригадиром-новатором миколаївської бригади штукатурів, яка в 60-80-ті роки була знаменита своєю рекордною вироботкою в будівництві. В 1971 році Зинаїда Тихонівна була нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора, а в 1982 році присвоєно звання лауреата Державної премії СРСР. Це - добра, чуйна, з необхідним життєвим стрижнем людина, яка, в буквальному сенсі, будувала історію нашого міста своїми руками.

Зинаїда Тихонівна - героїня книги Євгена Горбурова "Истории для истории", в якій зібрані нариси про історичні події XX-ХХІ ст. і наших земляків, які своїми трудовими подвигами і великими вчинками прославили Миколаївську землю.


15 грудня 2015 р.

Чарівник українського театру: Михайло Старицький

Друзі!

Пропонуємо вашій увазі аудіозапис вечора «Чарівник українського театру», приурочений до 175-ї річниці від дня народження видатного драматурга, прозаїка і поета Михайла Старицького.

9 грудня в стінах Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького відбулася зустріч любителів української драматургії, на якій присутні ознайомилися з творчістю митця і патріота Михайла Петровича Старицького у контексті історії українського професійного театру.