25 березня 2016 р.

Презентація книги "Николаевский "Нюрнберг"

Напередодні річниці від дня визволення Миколаєва і Миколаївської області від фашистських загарбників в Центральній бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася презентація книги «Николаевский «Нюрнберг». Ця книга переконливо розповідає про злодіяння окупантів на території Миколаївщини в роки Другої світової війни та судовий процес над фашистськими злочинцями, який проходив в Миколаєві 10-17 січня 1946 року.

Автори книги – кандидат історичних наук, лауреат обласної премії ім. М. Аркаса Євген Григорович Горбуров і депутат миколаївської обласної ради, кандидат історичних наук Кирил Євгенович Горбуров.
Особлива цінність цієї книги полягає в публікації великої кількості документів та фотографій, більшість з яких читачі побачать вперше. Книга вийшла друком в 2016 році в миколаївському видавництві «Илион».

Знайомство з новою книгою пройшло цікаво, моментами гостро, але всі учасники зустрічі зійшлися на думці, що книга є попередженням всім новим фашистам: «За злочини проти людства обовязково буде покарання»!

Немає коментарів:

Дописати коментар