3 червня 2016 р.

Миколаївська книга-2016: Вечір пам'яті Валерія Бойченка

У завершальний день виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга – 2016» в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбувся вечір пам’яті «Не повториться мить», присвячений 75-річчю відомого миколаївського поета, перекладача, громадського діяча Валерія Бойченка. 

Валерій Петрович – автор багатьох збірок поезій і перекладів, книг для дітей, навчальних посібників, а також більше ста краєзнавчих і публіцистичних статей. У його перекладах з англійської на українську читач познайомився з творами класиків американської поезії Роберта Фроста і Сільвії Платт, всесвітньовідомим романом Роберта Льюїса Стівенсона “Корабельна катастрофа”, шедеврами англійської дитячої поезії.

Вшанувати пам'ять цієї великої людини – для миколаївців велика честь. На вечорі звучала поезія Валерія Бойченка і пісні на його твори у виконанні відомого миколаївського співака Олександра Сичьова та учасників літературно-мистецького об`єднання “Горицвіт”. Присутні на заході миколаївські літератори, творча інтелігенція, представники закладів освіти і культури, друзі та колеги Валерія Петровича Бойченка поділились теплими спогадами про поета.

Немає коментарів:

Дописати коментар