16 травня 2017 р.

Миколаївська книга-2017: Нариси неоголошеної війни

Друзі!
20 квітня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького було відкрито XV виставку місцевих видавництв «Миколаївська книга – 2017». Декілька наступних публікацій будуть присвячені саме цій події.

В перший день роботи виставки, під рубрикою «Патріотична варта», відбувся особливий захід, присвячений книгам патріотичної спрямованості - «Нариси неоголошеної війни». На зустрічі було представлено книги, які висвітлюють військові дії на Сході України із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності країни.

Наш земляк, учасник АТО, автор багатьох публіцистичних нарисів Олексій Пайкін презентував книгу «Неудобные зарисовки гибридной войны». Він воював у складі 79 окремої повітряно-десантної бригади біля Амвросіївки та на Саур-Могилі, прикордонних пунктах пропуску Маринівка, Червонопартизанськ, Ізварине, під Донецьким аеропортом та Маріуполем. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Наступне презентоване видання «Южноукраїнськ. Хоробрі серця» присвячене життю і подвигам учасників АТО, наших земляків, уродженців Южноукраїнська, про яких варто знімати фільми, читати книжки та розповідати у школах. . Автор ідеї створення книги – начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради Юрій Сінчук.

Зустріч відбулася у музичному супроводі на слова і музику композитора, заслуженого діяча мистецтв Тетяни Ярової, а також звучали пісні на вірші учасника АТО Гліба Бабича.

Немає коментарів:

Дописати коментар