15 червня 2017 р.

Презентація книг "Галицький рід" та "Ангели-охоронці"

Друзі!
У травні до нас завітали дуже цікаві гості – письменниця Надія Максимів зі Львова та відома поетеса з Києва Тетяна Домашенко. В Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася презентація нових книг цих авторок – художньо-документальної повісті «Галицький рід» та збірки поезій «Ангели-охоронці.

Надія Максимів (чернече ім’я – сестра Володимира) має ступінь магістра релігійних наук, займається дослідженням історії України XX століття, зокрема, періоду репресій окупаційних режимів у Галичині. У новій повісті «Галицький рід» вона описує знакові події від 1914 року і до сучасності, розповідає про долю тисяч українців, котрі зазнали репресій, поневірянь, депортацій. Книжка вийшла у 2014 році в київському видавництві «Духовна вісь».

Тетяна Домашенко – автор кількох книжок поезій, (до речі, і автор поетичного образу «Небесна Сотня» – 21 лютого 2014 року вона написала вірш «Небесна сотня воїнів Майдану») презентувала нову книжку поезій «Ангели-охоронці», присвячену, як і збірка «Небесна Сотня воїнів Майдану», воїнам АТО.

Ця презентація – результат плідної співпраці двох небайдужих творчих особистостей – Надії Максимів і Тетяни Домашенко. Хто ми і звідки походимо, куди прямуємо і що по собі залишимо нащадкам – над цим радять замислитися читачам авторки книжок.

Немає коментарів:

Дописати коментар