29 березня 2017 р.

Презентація серії краєзнавчих листівок Юлії Поліщук

На початку березня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася презентація серії листівок миколаївської художниці Юлії Поліщук «Миколаїв, я люблю тебе».

Мисткиня представила авторський однойменний проект – результат творчої співпраці з миколаївськими поетами та Інтернет-порталом про культуру і соціальне життя міста Миколаєва sMYc. Проект складається з серії листівок зі знаковими історико-культурними пам`ятками й об`єктами Миколаєва, а також з відеоролика та ліричної поезії місцевих авторів.

Серія поштівок «Миколаїв, я люблю тебе» пропонує авторський, романтичний, погляд на місто. Художниця ніби закликає подивитись на знайомі з дитинства об'єкти, як на місця для побачень, романтичних прогулянок і навіть зізнань у коханні. На кожній листівці, окрім зображеної пам'ятки, можна прочитати цікавий історичний факт. Авторка намалювала оригінальні листівки кольоровими олівцями та випустила їх обмеженим тиражом. Показ поштівок супроводжувався україномовною ліричною поезією миколаївських авторів – Сергія Коломійця, Світлани Чебанової, Олексія Перро, Вікторії Кулікової, Олега Дороша, В'ячеслава Рогова.

Немає коментарів:

Дописати коментар