1 липня 2017 р.

Долі остарбайтерів у щоденниках та спогадах

На початку червня 2017 року в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася презентація книги «За гранью человечности. Судьбы остарбайтеров в дневниках и воспоминаниях». У книзі представлені особисті щоденники і спогади колишніх східних робітників – жителів Миколаївської області та м. Херсона, які в 1942-1945 рр. знаходилися на примусових роботах у Третьому рейху.

Укладачі книги – фахівці Миколаївського обласного краєзнавчого музею – к. і. н., заступник директора з наукової роботи В.В. Чернявський і вчений секретар В.В. Животовська. Книга вийшла друком у видавництві «Іліон» за підтримки депутата Миколаївської міської ради В.О. Єнтіна.

В рамках зустрічі відбувся благодійний аукціон примірника видання з автографами упорядників книги та її героїв. Після жвавих торгів, власником аукціонного лоту стала миколаївський видавець Г. В. Румянцева. Усі охочі змогли придбати книгу та взяти автографи. На заході виступили колишні остарбайтери, їхні рідні, вчені-історики, викладачі, співробітники музеїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар