11 вересня 2018 р.

Презентація романів Крістіана Крахта та Дмітрія Капітельмана

Шановні друзі!

До вашої уваги аудіоверсія презентації романів Крістіана Крахта «Імперіум» та Дмітрія Капітельмана «Мій незримий батько», що відбулася 7 вересня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького за участі перекладача Богдана Сторохи.

Крістіан Крахт – сучасний швейцарський німецькомовний письменник. За роман «Імперіум» у 2012 році його нагородили премією Вільгельма Раабе. Дмітрій Капітельман – сучасний німецький письменник родом із Києва. Роман «Мій незримий батько» автобіографічний. 2016 року за роман «Мій незримий батько »Дмітрій Капітельман отримав Премію Клауса-Міхаеля Кюне.

Романи «Імперіум» та «Мій незримий батько» об’єднує те, що вони написані німецькою мовою не-німцями, у них ідеться про пошук і віднайдення (чи невіднайдення) себе, своєї Землі обітованої. Обидва романи для українських читачів переклав Богдан Стороха – перекладач, доцент кафедри англійської та німецької філології Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, германіст, літературознавець.

Немає коментарів:

Дописати коментар