19 квітня 2019 р.

Миколаївська книга-2019: Миколаїв під вітрилами історії

Друзі!

Квітень за вікном, і, як завжди, у нас в бібліотеці проходить виставка місцевих видавництв «Миколаївська книга». Щорічно до Всесвітнього дня книги і авторського права, який відзначається 23 квітня Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького організовує таку виставку за підтримки Миколаївської облдержадміністрації та Миколаївської міської ради. У цьому році книжковий форум проходитиме з 17 по 25 квітня і присвячений 230-річчю заснування м. Миколаєва.
17 квітня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулося урочисте відкриття XVІI виставки місцевих видавництв.
А 18 квітня вже розпочалися заходи. І першою в рамках книжкового форуму в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася презентація книг Ю.С. Крючкова «Парусное судостроение в Николаеве (1790 – 1865)» та А. Г. Сацького «Судьба первенца (фрегат «Святой Николай»)». Книги підготовлені до виходу у світ видавцем Л.Ф. Трасповим і вийшли в 2018 році у серії «Миколаївська морська бібліотека». Графічні роботи видань виконані художником І.Є. Калініним. Для сучасного оформлення книги «Судьба первенца (фрегат «Святой Николай»)» використані копії документів рукою Сацького і матеріали миколаївських музеїв.
Обидві книги відіграють особливу важливість у висвітленні історії Миколаєва, охоплюють ранній період чорноморського кораблебудування і флоту.

Немає коментарів:

Дописати коментар