13 жовтня 2021 р.

Відкриття виставки «Молитва про Андрія»

Друзі!

Пропонуємо вам аудіоверсію події, що відбулася 12 жовтня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького.  Вчора у нас відкрилась виставка народного художника України, лауреата Шевченківської премії Андрія Даниловича Антонюка під назвою «Молитва про Андрія».

«Молитва про Андрія» лунала в особливі дні. 13 жовтня у Художника був день народження. Йому виповнилося б 78 років. 10 жовтня відзначається професійне свято – День Художника. А 14 жовтня – Покрови Божої Матері, свято, до якого у Андрія Даниловича було особливе ставлення. Адже все життя він відчував небесний, духовний захист найближчих своїх, найрідніших жінок – бабусі, матері , дружини. Їх натхненно зображував на своїх полотнах.

В експозиції виставки «Молитва про Андрія» – тільки вісім робіт. Але насправді протягом вечора робіт Андрія Даниловича було набагато більше. У світ його картин гості поринули завдяки відео фільмам, програмам Інги Хоржевської, які вона знімала під час роботи на Миколаївській обласній державній телерадіокомпанії.

А ще директор бібліотеки Інга Хоржевська презентувала присвоєння простору, де зазвичай проходять виставки, назви бібліотечної «Арт-галереї на Потьомкінській».

Немає коментарів:

Дописати коментар